Pups

Nibbel is bevallen van maar liefst 11 pups. Er zijn nog reutjes beschikbaar.

Voor meer informatie stuur ons een mail op wishstonelabradors@outlook.com

Lees hieronder het blog over Nibbel en haar babies

Bijna het hele elftal is inmiddels verhuisd en woont verspreid door het hele land. Zo knap en vertederend is het om te horen hoe goed ze het in hun nieuwe omgeving doen!

Nog drie reutjes zijn er hier en zusje Pien uit Koekange komt regelmatig nog even terug bij haar broers overdag. Kleine Pien houdt dan goed de wind eronder; haar broers zijn groter en zwaarder, maar voor hun zus hebben ze ontzag! Als een echt teefje is ze veel feller dan haar drie goedzakken van broertjes:)

Nibbel is nog steeds erg betrokken bij haar pups. Ze speelt veel met ze en ze is gewoon graag bij ze, samen in de tuin, samen in huis. Het is voor Nibbel echt een feestje dat ze nog drie zoons om zich heen heeft. Dat is best bijzonder, want vaak zijn de moeders met 8 a 9 weken wel ‘klaar’ met hun pups. De pups willen dan nog drinken en daar hebben moeders dan geen zin meer in. Logisch, want de pups zijn dan een kilo of 8 en hebben tandjes. Maar bij dit nestje van Nibbel is dat niet het geval. Mama zoogt nog 1 x per dag en de pups talen verder niet meer naar hun moeders’ borst, wel naar moeders aandacht!

Zodra ik richting het rennetje van de pups loop, staat Nibbel naast me; ze heeft duidelijk nog een missie! Papa Charlie ligt graag op de grond bij zijn zonen, vaak op zijn rug. Zo nodigt hij ze uit om met hem te spelen en hem te besnuffelen. Oudtante Baguette gaat de kleintjes dagelijks langs, even snuffelen en checken of ze wel schoon zijn. Haar moederhart klopt nog steeds, pups vindt ze prachtig. Ze neemt altijd een knuffel of ander speeltje mee uit het puppie rennetje. Bijna 14, maar zelf ook nog dol op knuffels! Dotje van 17 weken bekijkt de kleintjes met grote interesse. Het liefste zou ze met ze mee spelen, maar ze is zoveel groter en zwaarder en verder nog onbesuisd, dus dat voorkomen wij, om ongelukken te vermijden. Bootsz is de strenge tante van wie ze niet veel mogen en Sooph is ook brommerig. Keetje houdt zich afzijdig en Tout vindt de kleintjes juist geweldig.

Zo leren de pups op natuurlijke wijze dat niet elke hond op hen zit te wachten. Ze voelen haarfijn aan dat ze bij Bootsz niks te vertellen hebben en dat accepterem ze ook gewoon. Dat zijn wijze lessen want de meeste volwassen honden moeten niet veel van pups hebben.

Er is nog genoeg te beleven en te leren hier, zowel voor de pups als onze roedel; never a dull moment (al worden er ook nog steeds veel dutjes gedaan door de grote babies!)

Het bezoekje aan de dierenarts voor de 2e enting was een buitengewoon aangenaam uitje

Lees hier de eerdere blogs over Nibbel en haar babies